Неділя, 28.04.2024, 13:39
Вітаємо Вас Прохожий | RSS
Пошук
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Березень » 2 » Служба безпеки України викрила угруповання, яке на замовлення стежило за громадянами та підслуховувало телефонні розмови
00:01
Служба безпеки України викрила угруповання, яке на замовлення стежило за громадянами та підслуховувало телефонні розмови
У Дніпропетровську Служба безпеки України викрила злочинне угруповання, яке займалось незаконною детективною діяльністю, за грошову винагороду у протиправний спосіб збираючи інформацію про приватне життя та бізнесову діяльність громадян.

Встановлено, що угруповання діяло протягом тривалого часу. До його складу входило близько 20 осіб, які пропонували платні послуги із незаконного прослуховування телефонних переговорів, надання замовникам роздруківок деталізації телефонних з’єднань, здійснення візуального спостереження та негласного збирання «досьє» про громадян з метою подальшого використання цих матеріалів із злочинною метою. За добу «прослуховування» клієнти сплачували угрупованню 150, а за приховане спостереження – 250 доларів США.

Такі протиправні дії було вчинено на території Дніпропетровського регіону, у Києві та Одесі стосовно співробітників прокуратури, міліції, посадовців державних установ, бізнесменів.

Групу очолював громадянин України «П», мешканець Дніпропетровська, який наразі утримується під вартою.

Архів здобутої інформації зберігався у приватних помешканнях лідера групи та її «аналітика» - «С»., яка опрацьовувала і узагальнювала матеріали для передачі замовникам, розробляла тактику протиправної діяльності.

19 лютого ц.р. у ході спеціальної операції співробітники СБУ затримали одного з учасників угруповання під час вилучення ним технічного пристрою зняття інформації з телефонних каналів зв’язку. Обладнання було встановлено зловмисниками у розподільчій кабельній шафі у під’їзді будинку, де мешкав об’єкт незаконного прослуховування. У момент затримання правопорушник був одягнений у куртку з логотипом телефонного оператора і мав при собі підроблене посвідчення співробітника цієї структури.

Одночасно СБУ затримала трьох членів угруповання, які вели спостереження за черговим потерпілим від їхньої незаконної діяльності. У салоні автівки правоохоронці знайшли фотоапарат з довгофокусним об’єктивом, на карті пам’яті якого зберігалися матеріали про об’єкт спостереження.

У зловмисників вилучено технічні засоби негласного отримання інформації та здобуті з їхньою допомогою матеріали незаконного прослуховування та візуального спостереження, які свідчать про втручання у приватне життя громадян, звіти про ці протиправні заходи. Вилучено також значну кількість електронних баз даних державних органів, які використовувались зловмисниками у незаконній діяльності.

Стосовно членів угруповання слідчим відділом УСБУ в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в ЕОМ) Кримінального кодексу України.

Слідство триває. Наразі слідчими вивчається масив інформації, який міститься на вилучених у правопорушників електронних носіях, встановлюються особи потерпілих від протиправної діяльності підпільного «детективного агентства», а також замовники незаконних дій.

Категорія: Кафедра ОРД | Переглядів: 671 | Додав: ROSEEC7624 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]